%0 Journal Article %T بررسی رابطه الگوی غذایی و افسردگی در بزرگسالان %J مجله اصول بهداشت روانی %I دانشگاه علوم پزشکی مشهد %Z 1028-6918 %A حسینی, عطیه‌السادات %A جلالی, سید مصطفی %D 2016 %\ 10/22/2016 %V 18 %N ویژه نامه سومین کنفرانس بین‌المللی روان‌شناسی و علوم تربیتی %P 361-369 %! بررسی رابطه الگوی غذایی و افسردگی در بزرگسالان %K الگوهای غذایی %K بیماری افسردگی %K گروه‌های غذایی %R 10.22038/jfmh.2016.7712 %X مقدمه: افسردگی، نوعی اختلال شایع روانی است که تغذیه در بروز، پیشگیری و درمان آن نقش دارد. در مطالعات گذشته بین افسردگی و دریافت برخی مواد مغذی و غذاها رابطه پیدا شد ولی نتایج متناقض بودندکه علت این تناقضات، نادیده گرفتن الگوی رژیم غذایی افراد می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه مروری تعیین رابطه الگوی غذایی و افسردگی می‌باشد. روش‌کار: با به کار بردن کلید واژه‌های(depression OR anxiety) AND (diet OR nutrition OR food) AND (pattern OR habit OR behavior) در بانک‌های اطلاعاتی(SID, Science Direct, PubMed , Scopus Elsevier)  تعداد 352 مقاله به دست آمد. پس از حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، تعداد 19 مقاله با متن کامل که در بازه زمانی بین سال‌های 2009-2015 منتشر شده بودند، به مطالعه ورود پیداکردند.  یافته‌ها: از کل مطالعات یافت شده 4 مطالعه مقطعی، 11 مطالعه کوهورت، 3 مطالعه مورد-شاهدی بودند. در تمام این مطالعات الگوی غذایی با پرسشنامه بسامد خوراک، یاد آمد 24 ساعته، ثبت غذایی و افسردگی توسط پرسشنامه معتبرCES-D  و یا تشخیص پزشک مورد سنجش قرار گرفته شده بود. در کل دو نوع الگوی غذایی شناسایی شد: الگوی غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم. الگوی رژیم سالم به طور معنی داری با کاهش خطر افسردگی همراه است  در حالی که بین الگوی غذای ناسالم و افسردگی ارتباطی دیده نشد. نتیجه‌گیری: بنا بر نتایج، دریافت بالای میوه، سبزی، ماهی و غلات کامل ممکن است با کاهش خطر افسردگی همراه باشد. اگر چه به نظر می‌رسد انجام مطالعات دقیق‌تر و بیشتری برای تایید این یافته‌ها نیاز است. %U https://jfmh.mums.ac.ir/article_7712_83aaed60fc4d491ec3a429b2015f80d1.pdf